SCIENTOLOGY KIRKENS BEGYNDELSE

Med udgivelsen af Dianetics: Den moderne videnskab om mental sundhed, begyndte den 9. maj 1950, en national bevægelse. Ved sommertid strømmede mennesker, der havde læst Dianetics, til L. Ron Hubbards hjem i Elizabeth, New Jersey. De ville vide mere. De ønskede at blive mere kyndige i Dianetics auditering. Og med denne efterspørgsel, henvendte fire personer (en advokat, en forlægger, en læge og en ingeniør) sig til Hubbard for at danne Hubbard Dianetics Research Foundation (HDRF). Med hans samtykke blev instituttet dannet i Elizabeth.

Idet den optrådte på New York Times’ bestsellerliste 26 uger i træk, skabte Dianetics en storm af interesse på tværs af USA, hvilket krævede, at yderligere fire institutter måtte oprettes på tværs af Amerika, hvor de studerende blev uddannet i Dianetics.

Gennem sine fortsatte studier af sindet, fandt Hubbard, i slutningen af 1951 sig selv i færd med at studere den menneskelige ånd for at besvare spørgsmålet om, hvem eller hvad der styrede sindet. Med denne grundlæggende og elementære opdagelse af den menneskelige ånd var et nyt emne blevet grundlagt: Scientology.

Grupper af studerende fra hele verden rejste til Phoenix, Arizona, hvor Hubbard underviste og holdt foredrag om emnet Scientology. Som følge heraf dannede de studerende, som vendte tilbage til deres områder, Scientology grupper ikke kun i USA, men i England, Australien, Frankrig, Tyskland, New Zealand og Sydafrika.

Eftersom den menneskelige ånd i virkeligheden hører til religionens område, dannede en gruppe scientologer i Los Angeles den første Scientology kirke i februar 1954. I midten af det næste årti fandtes der over en halv snes Scientology kirker i fem lande tillige med snesevis af Scientology grupper i dusinvis af lande.