INTRODUKTION

YDER HJÆLP TIL
HVEM SOM HELST, HVOR SOM HELST

FN rapporterede for nylig, at naturkatastrofer og katastrofer forårsaget af mennesket på årlig basis påvirkede tilværelsen for omkring 200 millioner mennesker. Verdens største netværk af nødhjælpsorganisationer var kun i stand til at nå ud til 15 procent af dem på det tidspunkt. Hvad med alle de andre?

De Frivillige Hjælperes internationale katastrofeberedskabshold arbejder målrettet for at hjælpe med at udfylde hullet. Siden 1976 og især i det sidste årti, er Frivillige Hjælpere blevet en anerkendt global kraft, der har ydet hjælp ved 200 katastrofeområder i kølvandet på jordskælv og tsunamier, oversvømmelser og brande, orkaner og tyfoner.

208
MILLIONER
MENNESKER
RAMT
verden over
—af—
KATASTROFER
PÅ ET ÅR

L. Ron Hubbard startede programmet med Frivillige Hjælpere efter at have konstateret, at kriminalitet og vold i samfundet steg i takt med, at folk blev mindre og mindre religiøse. Gennem værktøjer og praktiske løsninger til at hjælpe andre, der er til rådighed for både scientologer og ikke-scientologer, tilbyder Programmet med Frivillige Hjælpere ubetinget hjælp under mottoet ”Der kan gøres noget ved det”.

Frivillige Hjælpere er ofte blandt de første frivillige, der rykker ud til katastrofeområderne, hvor de yder den hjælp, som myndighedernes redningsindsats har mest brug for. De er uddannet til at hjælpe dem, der har mest brug for det, og de bistår redningsmandskab og katastrofeofre med logistik og ”åndelig førstehjælp”. De træner også andre i Frivillig Hjælper-teknikker, og ofte bliver de på stedet, efter at den umiddelbare krise er overstået, så de kan hjælpe området med den langsigtede indsats, der er nødvendig for at komme på fode igen.

Det nuværende Frivillig Hjælper-program fokuserer på styrkelse af lokalsamfundets nødhjælpsindsats gennem uddannelse inden katastrofen rammer. Det gør de med rejsende udstillinger og seminar-faciliteter, som findes i de karakteristiske gule telte, der bruges af de Frivillige Hjælperes turnéer og goodwill-turnéer.

Frivillige Hjælpere træner lokale borgere til at kunne rykke ud ved naturens egne eller menneskeskabte katastrofer samt til at tage sig af andre udfordringer, der kunne påvirke en person, en familie eller et samfund. Ved hjælp af 19 forskellige typer af teknologi fra Håndbog i Scientology, der er en omfattende instruktionsbog med grundlæggende Scientology materialer, underviser Frivillige Hjælpere i, hvordan man kan lindre lidelse og traumer, løse problemer, håndtere kriser og reparere personlige relationer, hvad enten det er inden for en familie eller mellem nationer. De kommer med praktiske løsninger på problemer i det virkelige liv. Herunder kommer hvordan man kan etablere en organisation, opretholde effektiv kommunikation og få et lokalsamfund til at nå sine mål.

Hold med Frivillige Hjælpere har rejst 5,3 millioner kilometer på 5 kontinenter og ydet hjælp på 17 sprog til mere end 18 millioner mennesker.