OM PROGRAMMET

EN INSPIRERENDE PRÆSENTATION
AF MENNESKERETTIGHEDERNE

”30 RETTIGHEDER, 30 ANNONCER”

Det vakte mange unge menneskers interesse for og ønske om at lære om menneskerettigheder, da de så hæftet Hvad er menneskerettigheder?, gav det anledning til at lave 30 public service-meddelelser om menneskerettighederne, som hver især viser én af de rettigheder, der præsenteres i Verdenserklæringen.

De prisbelønnede informationsvideoer – ”30 rettigheder, 30 annoncer” – findes på 17 sprog, og de er blevet vist i godt 100 lande på kanaler som CNN International, Sky News og National Geographic-kanalen. De er blevet vist på tv-skærme i busser, storcentre og teatre, på stadioner, togstationer og i lufthavne, og de bruges som introduktion i forbindelse med undervisning i menneskerettigheder på skoler, ungdomsklubber og i andre undervisningssammenhænge.

Der er adskillige undervisere og embedsmænd med ansvar for at undervise unge i deres menneskerettigheder, som har givet udtryk for deres begejstring for dette undervisningsredskab.

Informationsvideoerne ”30 rettigheder, 30 annoncer” er nu blevet set i 100 lande af mere end tyve millioner mennesker og på alle mulige steder ved hjælp af alle tænkelige medier.

”Vi viser public service-meddelelserne i Menneskerettighedsinstituttets udstillingsområde. Næsten alle de studerende, der kommer forbi, stopper op ved skærmen og bruger mere tid på service-meddelelserne, end de bruger på noget af det trykte materiale.” – Underviser ved Network of International Studies

”Videoerne og hæfterne fra Unge for Menneskerettigheder Internationalt og United for Menneskerettigheder kan anvendes i både kommune- og privatskoler, da de forenkler Verdenserklæringen om Menneskerettighederne til et punkt, hvor dette uundværlige dokument kan forstås af børn og unge, der er over underskoleniveauet. Det arbejde, disse organisationer gør for at få materialerne ud til uddannelsesinstitutioner, er prisværdigt.” – Repræsentant for Coalition for a Strong United Nations


”30 rettigheder, 30 annoncer” på storskærmene i et indkøbscenter i Moskva.

”Grundet jeres bemærkelsesværdige læringsredskaber – dvs. den video, der illustrerer alle de 30 artikler i Verdenserklæringen, og de undervisningshæfter om menneskerettigheder, der følger med – og de ambitiøse studieprojekter, der stiler mod at placere de unge i lederroller i deres lokalsamfund, er Unge for Menneskerettigheder og deres lokalafdeling i Liberia blevet vigtige partnere i Liberias proces med at undervise i menneskerettigheder.” – Vicepræsident, Liberia

Fordi ”30 rettigheder, 30 annoncer” er en meningsfuld og letfattelig præsentation, der gør folk mere bevidste, benyttes service-meddelelserne under meget varierede forhold i de mange lande, der bruger dem.

30
MENNESKE-
RETTIGHEDER

30
INFORMATIONS-
VIDEOER
til offentligheden

I Sydafrika ser man dem på landsdækkende tv, og frivillige fra Unge for Menneskerettigheder viser dem til tusinder af studerende i workshops og på seminarer. Bystyret i Johannesborg har slået sig sammen med Unge for Menneskerettigheder om at bruge dem og andet materiale til at øge unges åbenhed over for menneskerettigheder.

I Ecuador har den lokale Unge for Menneskerettigheder-afdeling vist videoen til 4,5 millioner mennesker på tv, og samtidig leverede de seminarer til tusinder af lærere og studerende. Den landsdækkende kampagne var så effektiv, at Kulturministeriet i Ecuador officielt har taget Unge for Menneskerettigheders program til sig.

I Rusland er ”30 rettigheder, 30 annoncer” blevet vist til 10 millioner seere i storcentre, Moskvas lufthavne, Sankt Petersborgs handelscentre, biografkæder og på togstationer og banegårde. Præsidenten for Ruslands Ombudsmandsforbund, der har til formål at beskytte borgerne mod overgreb fra staten, valgte ligeledes officielt at bruge programmet i deres uddannelse af landets menneskerettighedskommissærer.