VERDENSOMSPÆNDENDE KATASTROFEHJÆLP

BRINGER HÅB OG HJÆLP
TSUNAMIER I ASIEN

I december 2004, da tsunamier hærgede kysten langs det sydøstlige Asien og Indien, var ødelæggelserne katastrofale.

MERE END
600
FRIVILLIGE
HJÆLPERE
tog af sted
FOR AT HJÆLPE
TSUNAMI-OFRENE

Hele byer blev ødelagt, og øer forsvandt. Straks rykkede 600 Frivillige Hjælpere fra 28 nationer ud for at bringe fysisk og åndelig hjælp til tsunami-ofre og redningsfolk, og de kom fra både de nærmeste områder såsom Australien og fra fjernere egne som Storbritannien, Skandinavien, USA og Latinamerika.

De Frivillige Hjælpere kom med en bred vifte af materialer og anden hjælp, som redningsmandskabet og embedsmændene havde brug for. Frivillige Hjælpere blev sendt til hospitalerne for at assistere de overbelastede lægehold og var dermed med til at hjælpe omkring 300.000 personer. De uddannede sideløbende så mange, de kunne, i de Frivillige Hjælperes teknologi – især assister, der er fremgangsmåder til at hjælpe en anden person med at overkomme følelsesmæssige ophidselser, stress eller traumer eller lindre smerte fra sygdom eller skade. Læger, sygeplejesker, muslimske gejstlige og buddhistiske munke var blandt de mere end 50.000, der lærte at bruge disse fremgangsmåder, og som efterfølgende hjalp titusinder af andre nødlidende.

Regionen har fortsat lidt under de vedholdende ødelæggelser fra tyfoner, orkaner og cykloner, og de Frivillige Hjælpere vendte tilbage igen og igen for at hjælpe ofrene og nødhjælpsarbejderne. I 2007 vendte et hold tilbage til Indonesien, hvor de gav assister og nødhjælp til de nødstedte i Jakarta og Sumatra, hvor oversvømmelsen havde gjort tusinder hjemløse. Desuden mangedoblede de de disponible nødhjælpsressourcer ved at give workshops om Frivillig Hjælper-teknikker til tusindvis af enkeltpersoner og grupper.

”De Frivillige Hjælpere er en bemærkelsesværdig gruppe individer, hvis formål i sandhed er at hjælpe med at forbedre tilstande. De fokuserer på organisering og koordinering, og deres uafhængighed og evne til at styre alle nødhjælpsbestræbelser er af uvurderlig værdi for vort land på dette tidspunkt. De samarbejder med myndigheder og ledere i lokalsamfundet og hjælper med koordineringen af hele nødhjælpsarbejdet. Det, de først og fremmest interesserer sig for, er de professionelles effektivitet. Det er et yderst kvalificeret og engageret team, der er et utroligt aktiv for vort land.” – Premierministerens kontor, Sri Lanka, december 2004