VERDENSOMSPÆNDENDE KATASTROFEHJÆLP

OMSORG MIDT I ULYKKEN
JORDSKÆLV OG TSUNAMI I JAPAN

Det jordskælv på 9,0, der ramte Japan den 11. marts 2011, og som affødte en treetagers høj tsunami, der skyllede hele byer væk, var den mest ødelæggende katastrofe i landets historie.

OVER
1.500
SAMFUNDSLEDERE
—er blevet—
som Frivillige Hjælpere
UDDANNET
I JAPAN

I kølvandet på tsunamien døde 20.000 mennesker, 590.000 blev hjemløse, og 4,4 millioner hjem var uden elektricitet. Titusinder af indbyggere blev evakueret i en radius af 50 km fra det ødelagte Fukushima-kraftværk.

Japanske Frivillige Hjælpere blev straks indsat i nødhjælpsarbejdet, og de hjalp ofre og redningsarbejdere i den ramte region ved at dirigere overlevende til indkvarteringsstederne og uddele den tilgængelige mad, vand og medicin.

Uddannede og erfarne Frivillige Scientology Hjælpere og nødhjælpsspecialister ankom fra hele verden og samarbejdede med deres japanske kolleger om at yde nødhjælp i hele regionen. Blandt dem var 17 medlemmer af det mexicanske ”Los Topos”-hold, der er højt kvalificerede Frivillige Hjælpere, som er uddannede eftersøgnings- og redningsspecialister. Hold med Frivillige Hjælpere kom også fra Australien, Canada, Mexico, Taiwan, Spanien, Storbritannien og USA. De koordinerede deres aktiviteter med myndighedernes katastrofe-indsats og andre frivillige organisationer, og de etablerede og bemandede krisecentre, indsamlede de nødvendige varer, kørte lastbiler med forsyninger fra Tokyo og organiserede distributionen af nødforsyninger.

I en by, hvor ældre beboere var strandet i deres hjem på grund af oversvømmelser og ufremkommelige veje, organiserede Frivillige Hjælpere en flåde af cykler læsset med forsyninger, som fik de vigtigste fornødenheder ud til dem.

Frivillige ydede også åndelig støtte i form af assister til titusinder og lettede de fysiske og følelsesmæssige traumer, som fulgte med jordskælvet og tsunamien.

Samtidig uddannede de 1.500 frivillige fra andre hjælpeorganisationer, samfundsgrupper og skoler i de Frivillige Hjælperes teknikker.

”Jeg vil gerne takke jer for jeres varme støtte til vores by, der i øjeblikket står i en meget vanskelig situation. Det har været en stor opmuntring for borgerne og for de ansatte på rådhuset.” – Brev til Frivillige Hjælpere fra borgmesteren i Soma City, Japan