CASE-STUDIE

INDSATSEN MOD STOFFER OG KRIMINALITET I
LOS ANGELES

På grund af det indlysende årsag-og-effekt-forhold mellem stofmisbrug og kriminalitetsstatistikker gav en gruppe scientologer Sandheden om stoffer-programmet til de to ledende politikontorer i Los Angeles, der står for bekæmpelsen af kriminalitet og stofmisbrug: Los Angeles Police Department (LAPD) og Los Angeles County Sheriff’s Department (LASD), som er verdens største politiafdeling.

LAPD uddelte i tusindvis af Sandheden om stoffer-hæfter fra politistationer over hele byen. LAPD samarbejder med Stiftelsen for en Stoffri Verden om at afholde aktiviteter i de lokale områder til forebyggelse af stofmisbrug. Et eksempel er ”National night out,” en årligt tilbagevendende begivenhed hvor mange lokale grupper arbejder sammen om at lave aktiviteter, der forebygger kriminalitet og skaber mere sikre nabolag. Lederen af en politistation i Los Angeles beskrev værdien af Sandheden om stoffer-programmet i hans distrikt:

”Brochurerne og videoerne har været en uvurderlig hjælp i undervisningen om de negative følgevirkninger, som ulovlige stoffer har på samfundet.”

MERE END
2.000
UNGE FRA TRUEDE MILJØER
færdiggjorde
SANDHEDEN
OM STOFFER
-programmet
i Los Angeles

Over 2.000 unge fra udsatte miljøer har afsluttet Sandheden om stoffer-uddannelsen på lokale kontorer under Los Angeles’ politi.

En sergent, der anvender materialerne dagligt i sit arbejde, sagde: ”Alt i Sandheden om stoffer-pensummet er det rene guld. Der er ikke noget budskab om stofmisbrug, der trænger bedre igennem, end budskabet i det her program – det kan vi ikke overgå.”

I 2011 bad sheriffen i Los Angeles Country medlemmerne af hans multi-religiøse råd om at tage en uddannelse i Sandheden om stoffer-pensummet for derigennem at opmuntre dem til at tage programmet med ud i deres egne nabolag. Et hundrede religiøse ledere, der repræsenterer et bredt udsnit af trossamfund som jøder, muslimer, kristne og sikher, deltog i et fireugers kursus.

Sheriffen beskrev resultaterne af, at hans egen afdeling indførte af programmet.

”Undervisning i Sandheden om stoffer, som Scientology kirken støtter, betyder alt for sikkerheden på vores skoler og i vore nabolag. Vi taler om et gennemprøvet undervisningsprogram, der har vist sin styrke ved at eleverne tager det til sig. Det er derfor, vi har uddannet et helt korps af vores egne betjente i at bruge dette fantastiske program.”