CASE-STUDIE

HJÆLP TIL AT GENOPRETTE STABILITET
I THAILAND

Thailands sidste årti er en fortælling om konflikt og krigsførende politiske fraktioner, inklusive ”røde oktober-belejringstilstanden” mellem venstre- og højreorienterede grupper.

Da de havde observeret Vejen til lykkes beroligende virkning, besluttede medlemmer af det thailandske Vejen til lykke-hold at hjælpe med at dæmpe fjendtlighederne mellem parterne.

De begyndte i Bangkok med at dele tusindvis af Vejen til lykke-hæfter ud ved et aftenstævne med den venstreorienterede gruppe på Grand Palace paradepladsen og ved den højreorienterede gruppes stævne et andet sted. Efter den første time standsede demonstranter op for at læse levereglerne. Vejen til lykke blev givet til partilederne, og den blev det eneste punkt, de stridende parter kunne blive enige om.

OVER
13
MILLIONER
MODTOG
VEJEN
TIL LYKKE-
budskabet
I THAILAND

Vejen til lykke-holdet uddelte også hæftet direkte til civilbefolkningen i Bangkok: på Khlong Toei-markederne, hvor Thailands arbejdere har forsamlet sig i generationer, i Bangkoks metrotog, til taxichauffører, der holdt hvil langs Chao Phraya-floden, og til buddhister ved Wat Tham Mangkon Thong-klostret.

De forstærkede deres indsats med Vejen til lykke-præsentationer i skoler, hvor de engagerede tusindvis af elever med en interaktiv undervisning i levereglerne.

Efter de var blevet introduceret til programmet, beordrede topembedsmænd i Bangkoks kongelige politistyrke øjeblikkeligt, at der skulle uddeles Vejen til lykke-hæfter til hele styrken.

Holdet gav også seminarer til 600 metro­betjente og en specialenhed i den kongelige livgarde, der er ansvarlig for at opretholde den thailandske forfatning. Undervisning i Vejen til lykke spredte sig nu på tværs af alle afdelinger i militæret: til kommunikationscenteret i hærens strategiske kommando, Black Hawk-helikopterholdet i det thailandske luftvåben, de kongelige thailandske ceremonielle marchtropper, det kongelige signalkorps og kongens garde.

Alt i alt deltog 10.000 mennesker i Vejen til lykke-foredrag, 150.000 modtog hæfter og hundredtusinder så Vejen til lykke-budskabet på TV. På bare et år nåede Vejen til lykke-budskabet ud til 13 millioner borgere i Thailand.

Og da hæftet var blevet uddelt til mere end 22.000 tropper, proklamerede en officer i den kongelige thailandske hær: ”I dag er der håb for vores fremtid takket være Vejen til lykke.”