HVORFOR ER SCIENTOLOGY IMOD PSYKIATRISKE OVERGREB?

Scientologys modstand mod psykiatri stammer ikke fra noget ønske om at nægte sindssyge behandling. Tværtimod modsætter kirken sig den mishandling af sindssyge, der er psykiatriens historiske kendetegn. Derfor støtter kirken Medborgernes Menneskerettighedskommission, som arbejder for at afsløre og udrydde den brutale behandling af patienter i den ”mentale sundheds” navn. I årenes løb har Medborgernes Menneskerettighedskommission undersøgt og synliggjort tusinder og atter tusinder af tilfælde af psykiatrisk forsømmelighed, mishandling og brutalitet.

Scientologer er heller ikke tilhængere af, at folk skal stigmatiseres med etiketter og ”behandles” med ”kure,” der ikke er noget videnskabeligt grundlag for, og som er ekstremt brutale. Gennem sin lange og tragiske historie har psykiatrien opfundet mange ”kure,” som i sidste ende viste sig ødelæggende i ekstrem grad. I det attende og nittende århundrede, blev mentalt plagede patienter bogstavelig talt udsat for torturforanstaltninger. Dernæst var det isbade og insulinchok. Så elektrochokterapi, som forårsagede brækkede tænder og knogler samt tab af hukommelse og en forværring til en komatøs tilstand. Dernæst var det præfrontale lobotomier med en issyl gennem øjenhulen. I dag er det stoffer.

Det er nu rutinemæssig psykiatrisk praksis at stemple og stigmatisere unge over en kam med diagnoser på psykiske lidelser. Det er en forbløffende succesfuld forretning. Men mens psykiatere indkasserer milliarder, får samfundet en ny generation af livslange narkomaner og således stadig flere kunder for psykofarmaka.

I dag har markedsføring af antidepressiver ligeledes nået mareridtsagtige proportioner, og scenariet bliver endnu mere foruroligende, når man ser på de eksplosivt voldelige episoder, sådanne lægemidler fremskynder. Desuden er der afgjort ingen beviser for, af de sygdomme, som sådanne stoffer hævder at behandle, overhovedet eksisterer – hvilket vil sige, det hele er et kompliceret og dødbringende nummer.

Dette er ikke ”Scientology tro” eller ”mening”. Det er fakta, og det er grunden til scientologer modsætte sig psykiatrisk mishandling.