HVAD ER FLAG?

Flag Serviceorganisationen i Clearwater, Florida

Flag (Flag Serviceorganisationen) er et religiøst fristed i Clearwater, Florida. Det tjener som åndeligt hovedkvarter for scientologer fra hele verden. Flag en den største Scientology kirke i verden. Flag er centrum for scientologer fra hele verden og er en dynamisk flersproget organisation. Flag leverer ikke kun de mest avancerede uddannelsesniveauer i verden, men også alle avancerede niveauer af auditering op til Ny OT VII.

Navnet ”Flag” kommer fra den kendsgerning, at fra slutningen af 1960’erne til midten af 1970’erne fandtes de højeste kirkelige organisationer til søs om bord på en flåde af skibe. Det 100 meter lange krydstogtskib Apollo tjente som L. Ron Hubbards hjem. Derfor var det også på det tidspunkt den mest overordnede Scientology kirke. Det var kendt som flådens ”flagskib” eller blot ”Flag”.

På det tidspunkt kunne meget avanceret auditering og uddannelse kun fås om bord på Flag. Men efterhånden som flere og flere scientologer ønskede at modtage disse religiøse servicer gjorde pladsmanglen det nødvendigt at gå i land. I 1975 etablerede Flag Service Organisationen sig i Clearwater i Florida, hvor den flyttede ind i det 12-etagers høje historiske vartegn for byen, Fort Harrison Hotel. Siden da er Flag fortsat med at vokse. I dag benytter Flag sig også af Sandcastle-hotellet, som leverer avanceret auditering, samt Coachman-bygningen, der fungerer som uddannelsescenter for tusinder af scientologer, samt adskillige andre bygninger.

Grundet Flags voksende internationale menighed er stedet de seneste mange år vedvarende blevet udbygget, så det nu har endnu flere faciliteter til sine medlemmer. Den 1. januar 2008 blev det fuldt ud renoverede 16.000 kvadratmeter store Oak Cove indviet, og det giver både overnatningsmuligheder til besøgende scientologer og plads til at levere Flags religiøse servicer.

Den 14. marts 2009 blev det 25.000 kvadratmeter store Fort Harrison indviet, efter at man havde færdiggjort et 11 måneders langt restaureringsarbejde, hvor der var investeret omkring en million arbejdstimer. Foruden overnatningsmuligheder og restauranter til scientologer, mens de modtager religiøs service, er denne historiske ejendom også åbent for offentligheden til velgørenhedsarrangementer, rundvisninger og åbent hus.

Umiddelbart efter Fort Harrisons genåbning, begyndte den sidste konstruktionsfase på den 35.000 kvadratmeter store Flag-bygning. Når den er færdiggjort vil de 22 separate kursuslokaler have plads til 1.800 medlemmer, mens de 300 auditeringsrum vil servicere yderligere 1.200 personer om dagen.

Siden begyndelsen har Flag udvidet til mere end 40 bygninger på i alt næsten 186.000 kvadratmeter, der servicer et gennemsnit på 2.700 scientologer hver uge på alle større sprog.

Flag er også et centrum for lokalsamfundet og sponserer mange forskellige opsøgende aktiviteter for at hjælpe dem, der er i nød. Besøgende Scientology kunstnere og musikere holder jævnligt udstillinger og koncerter, som de lokale beboere er altid inviteret til.

Flag er Scientology religionens åndelige mekka. Selvom det koncentrerer sig om at servicere menigheden gennem de mest avancerede åndelige niveauer i Scientology, spænder det over hele Broen. Enhver scientolog i verden har som mål at komme til Flag. Og før eller siden lykkes for dem alle.